Въпреки безспорните предимства на аутсорсинг индустрията, на определени рискове, свързани с използването на аутсорсинг. Най-големи опасности за аутсорсинг включват.

Избрали не тази компания. Сред аутсорсинг компании, както и във всяка друга индустрия, са най-добрите и най-лошите компании. Избор неопытной или дълбоко неквалифицирана квалифицирана компания може да направи за качеството на услугата по-долу, отколкото сте очаквали.

case study5

А необходимостта от смяна на аутсорсинг компания се подложи на вашата компания допълнителни разходи. Така че, преди да се доверите на външния задачи на дружеството, внимателно да проверите неговата компетентност.

Прекомерно желание за намаляване на разходите. Намаляване на разходите е една от най-големите предимства на аутсорсинга, но от прекомерно желание да се намалят разходите често се отразява върху качеството на тяхното изпълнение. Съветваме ви, така че при избора на аутсорсинг компания не се ръководи само от цената на услугите.

Загуба на контрол върху изпълнението на задачи. Ако се предоставят определен набор от задачи на външната фирма, вие влияете по-малко, като тези задачи се изпълняват. Ако загубите контрол върху този конкретен проект, вашият бизнес може да се окаже в сериозна беда.

Липсата на знания за работата на компании като трета страна изпълнител

Външна компания може да изисква време за да се запознаете със спецификата на вашата компания. По този начин, струва си да се разчита на това, че в началото на сътрудничество с аутсорсинг компания качество на поставените задачи ще бъде не е най-добрият.

case study4

Изтичане на поверителни данни. Ако една компания (кол-център) получава достъп до чувствителна информация за Вашата фирма и вашите клиенти и да я използва срещу вас, вашият бизнес е в сериозна опасност. Затова внимателно помислете за кого и дали може да се вярва достъп до поверителна информация, свързана с вашия бизнес.

Въпреки това, тези заплахи могат да бъдат избегнати. Като отбеляза Мирослав Смужняк, самото осъзнаване на тези опасности и адекватна подготовка за избор на външна фирма, която поръчвате за изпълнение на определени задачи, намалява риска от възникване на тези заплахи.

Както виждате, аутсорсинг има много повече предимства, отколкото недостатъци. В статии за мрежата често се споменава идеята на Хенри Форд, който каза: Ако има нещо, което не можем да направим по-ефективно, по-евтино и по-добре от конкурентите си, няма смисъл да го прави, и ние трябва да се наеме някой, който да направи това по-добре от нас.

И това е същността и, в същото време, най-голямата полза, която можете да получите от използването на аутсорсинг. Затова ние ви препоръчваме да се замислите за това, има ли вашата фирма задачи, които можете да – в интерес на бизнеса – да възложи на външни фирми.

Развиваща се компания означава все повече и повече елементи за управление. Понякога трябва да се мисли за предоставяне на част от мита за професионална външна компания – това е инвестират средства в т. нар. аутсорсинг.

Аутсорсинг-определение и характеристики

Име – това е етикетът, съставена от три английски думи-resource using, т.е. използване на външни източници. На практика аутсорсинг – това е придобиването на компания, специализирана в тази област, част от задълженията на друго лице, въз основа на предварително сключен договор.

case study3

Аутсорсинг най-често използвани в такива области като счетоводство, одит, професионалната подготовка, възлагане на обществени поръчки, човешки ресурси или ИТ. Разбира се, това не е ограничен списък от възможности, в които могат да бъдат тествани този метод на контрол.

Защо аутсорсинг заслужава внимание?

На първо място, в случай на едър, развитието на предприятието, той позволява да се съсредоточи върху основните цели и задачи на дружеството, чрез събиране на действия, необходими за поддържане на компанията в ръцете на специалисти.

Освен това, се случва значително намаляване на разходите – няма нужда да се наемат и обучават собствен специализиран персонал или да инвестират в техническа база, необходима за правене на, например счетоводство или доставка. Аутсорсинг – това също е за разтоварване-разпределение на определен размер на задължения за специалист от чужбина оставя повече време за делото, които може да се ангажира само своя вътрешен персонал.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *