Един от най-разпространените начини за оптимизиране на разходите в бизнеса е да се изнесе. Какво е аутсорсинг? Какви са основните предимства и недостатъци на аутсорсинг? Отговорите на тези и на други въпроси ще научите в тази статия. Добре дошли чете!Какво е аутсорсинг?

case study

Терминът “аутсорсинг” произлиза от свързване на 3-те години на английските думи: външен (external), ресурс (ресурси) и използване (use). В буквален превод аутсорсинг означава, следователно, използването на външни ресурси.

На практика това означава изпълнение на част от бизнес-задачи на трети страни фирми, специализирана в един или друг сектор.Следва да се подчертае, че външни изпълнители не трябва да се приравни с акта на една работа.

Същността на аутсорсинг-това е дългосрочно сътрудничество, което се състои в това, че компанията възлага на трета страна, непрекъснатото изпълнение на определени задачи. По този начин аутсорсингът ще бъде, например, в предаването на счетоводството във външната счетоводния отдел или в назначаването на куриерски фирми за доставка на продукти на клиентите.

Какви задачи трябва да се обучават в трети страни?

Отговорът на този въпрос до голяма степен зависи от спецификата на вашия бизнес и индустрията, в която работите. Въпреки това има области, които не си струва да се доверят на трета страна на компаниите.

Той не трябва да аутсорсинг задачи, които са сила компания, а представляват ядрото на бизнеса си (така наречения основен бизнес). Например, агенцията не трябва да се доверите на реклама на своята компания на други рекламодатели, а компанията, която е различна отлично ниво на обслужване на клиентите, не трябва да се доверите за обслужване на клиенти на други фирми.

Какви са предимствата на аутсорсинга?

Аутсорсинг получава все повече и повече привърженици поради многобройните ползи, които той носи на компаниите, които го използват. Основните предимства на аутсорсинга:

case study2

Намаляване на разходите. Когато изнесете не трябва да поема разходи, свързани с придобиването на оборудване, наемането на нови хора или обучение на настоящите служители.

Спестяване на време. Ако подадете заявка за изпълнение на определени задачи на трети лица, вие ще можете повече време да отделят на основните задължения. Освен това, специалистите в тази област, като правило, да изпълняват задачите си по-бързо, отколкото хората, които трябва да научим нещо от нулата.

Високо качество на изпълнените задачи. Фирми, специализирани в една или друга индустрия, за да изпълняват своите задължения не само по-бързо, но и по-добре, че допринася за по-добро функциониране на бизнеса.

Достъп до специалисти и знание. С аутсорсинг бизнесът може да се възползва от най-новите технологии и ценни знания и опит на служителите на аутсорсинг компания за сравнително малко пари.

Възможност за изпълнение в компанията на нови процеси. Аутсорсинг – перфектното решение, ако искате да реализирате в своя бизнес процеси, които не са в състояние да реализират сами, защото, например, те са прекалено скъпи.

Разтоварят от служители на компанията

С аутсорсинг на вашите служители ще могат да се съсредоточи върху това, което те могат да направят най-хубавото е, че те могат да бъдат много по-ефективни.

Всичко това прави аутсорсинг за бизнес оптимизация. Благодарение на аутсорсинг на вашата фирма може да се съсредоточи върху основните аспекти на вашия бизнес, за да спестите от ценното си пари и по-бързо да се развива.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *